Doorgaande zengroep

Heb je al eerder (elders) gemediteerd en wil je met ons mee gaan doen? Lees dan de pagina InstroomSessie even door.

Op maandag, dinsdag en donderdag wordt er gemediteerd onder begeleiding van een vaste docent.  Tijdens de bijeenkomst is er over het algemeen twee maal 25 minuten zitmeditatie, 1 maal 10 minuten loopmeditatie en geeft de leraar een dharmales. Ook is er mogelijkheid tot dokusan: een persoonlijk onderhoud met de leraar.

Zenmeester Dogen

Het onderwerp voor het voorjaar 2020 is op maandag en dinsdag De zen van Dogen. We lezen o.a. zijn geschriften Fukanzazengi en Tenzo Kyokun. Leraar is Wanda van Koeveringe-Sluyter.

Het onderwerp op donderdag is Zen en de kunst van de liefde. In boeddhistische teksten is niet veel te vinden over de liefde. Hoe zit dat? En wat kunnen we tóch met een Zen-geest leren om de liefde, én haar uitdagingen, in ons leven vorm te geven? Op donderdag 16 januari start een cyclus onder leiding van Joost Horsten. Daarin gaan we proberen ons iets van de Kunst van de Liefde meester te maken. De rode draad is de ‘relatiecyclus’, de levenscyclus van de liefde: van ontmoeting naar verbinding, via intimiteit naar afscheid, waarna wel of niet een nieuwe liefde volgt. Iedere fase van de cyclus proberen we zowel filosofisch/spiritueel te belichten als praktisch handen en voeten te geven. Er bestaat geen Zen-boek of -tekst met een pasklaar antwoord, dus we gebruiken een aantal recentere schrijvers, al dan niet Boeddhistisch, waaronder Levinas, Geurtz, Beck, De Wachter en Shoshanna als opmaat voor een goed gesprek over de liefde.

Lesrooster

Doorgaande Zengroep

Leraar

Maandag

20-15-22.00 uur

Wanda

Dinsdag

9.45-11.30 uur

Wanda

Dinsdag

20.15-22.00 uur

Wanda

Donderdag

20.15-22.00 uur

 Joost

Kosten € 45 per maand, studenten en mensen met een smalle beurs € 35 per maand, te voldoen met een automatische overschrijving of incasso.
Losse les: € 12,50. Strippenkaart: €125,00 voor 10 lessen.
Je kunt altijd instromen en we hanteren geen opzegtermijn.
Schrijf je hieronder meteen in!

Mijn naam

Mijn emailIk schrijf me in voor:

maandag 20.15 uurdinsdag 9.45 uurdinsdag 20.15 uurdonderdag 20.15