Over ons

Zen Centrum Eindhoven

Op deze pagina vind je meer informatie over de leraren. Op aparte pagina’s vind je meer informatie over onze Ethische Code, de Bibliotheek en Meditatiematerialen voor thuis.

Leraren

De leraren van Zen Centrum Eindhoven hebben ruime ervaring met zen en het anderen leren te mediteren. Het motto ‘Breng licht in je bestaan’ is ons op het lijf geschreven: we leggen voortdurend de link met je dagelijkse leven én weten daarbij naast de serieuze aanpak ook de humor te waarderen.

Joost Horsten

Joost Horsten

Joost Horsten

De introductiecursus op woensdagavond en de doorgaande zengroep op vrijdagochtend worden gegeven door Joost Horsten. Hij is coach en aankomend zenleraar. Na een ervaring van 15 jaar in wetenschap en techniek en daarna nog eens 15 jaar als leider van startups ging Joost zich richten op de ontwikkeling van mensen. Hij coacht nu high tech teams en mensen die op een kruispunt in leven en werk staan. In dezelfde tijd begon hij zijn zenbeoefening bij Zen Centrum Eindhoven. In zen viel alles voor hem samen: ratio, gevoel, spiritualiteit en het leven van alle dag. Die inspiratie deelt hij graag met anderen. Meer weten, bekijk zijn persoonlijke website of neem contact op met hem.

Maaike Poelman

Maaike Poelman

Maaike Poelman

De introductiecursus van januari-februari 2019 werd gegeven door Maaike Poelman. Zij is mindfulnesstrainer en zenleraar. Sinds 2005 maken mindfulness, yoga en boeddhisme in wisselende intensiteit deel uit van haar leven. In 2012 is zij deel gaan nemen aan de activiteiten van Zen Centrum Den Bosch. Dit bracht balans, rust en vooral een gevoel van thuiskomen. Er ontstond als vanzelf de wens om dit te delen met anderen. Twee jaar later besloot ze dan ook te stoppen met haar werk als ziekenhuisapotheker om zich volledig te richten op haar gezin en het werken met mindfulness en zen. Contact? Mail Maaike.

Wanda Sluyter

Wanda Sluyter

Wanda Sluyter. Foto © Rick Lemmens.

De doorgaande zengroepen op maandag en dinsdag worden gegeven door Wanda Sluyter. Zij is filosoof , feng shui expert en webdesigner. Op haar 16e las ze over leven en leer van de Boeddha en besloot zich verder te verdiepen. Haar ontdekkingstocht bracht haar in contact met verschillende boeddhistische stromingen en leraren. In 2003 begon ze met het leiden van een zengroep die inmiddels is uitgegroeid tot het Zen Centrum Eindhoven. Contact? Mail Wanda.

Lotus Zen Centra

Met het oog op onderlinge uitwisseling, inspiratie, samenwerking en wederzijdse ondersteuning legt Zen Centrum Eindhoven actief contact met andere sangha’s in Nederland.

Momenteel hebben een aantal sangha’s en leraren zonder centrum zich verenigd onder de naam Lotus Zen Centra Nederland – herkenbaar aan het logo van de Lotusbloem. De sangha’s werken elk vanuit een eigen visie en benadering aan het vormgeven van zen. Vanuit de diepe en gedeelde wens om ‘mededogen’ en ‘wijsheid voorbij alle wijsheid’ steeds opnieuw gestalte te geven, ontmoeten en inspireren de sangha’s elkaar waar mogelijk.

logotransparantVoor informatie over de andere sangha’s:

Zen Centrum Arnhem
Zen Centrum Den Bosch
Zen Centrum Groningen
Zen Centrum Helmond
Ki-Zen Meerlo
Zen Centrum Nijmegen
Zen Centrum Oisterwijk
Zen Centrum Son en Breugel