Introductiecursus

Door privé-omstandigheden worden er voorlopig geen introductiecursussen gegeven.

Naast de ‘gewone’ dagelijkse stressfactoren, hebben velen nu ook te maken met verhoogde spanning door de wereldwijde transitie waarin we zitten. Dat eist z’n tol op lichaam en geest. Meditatie is een eeuwenoude methode die haar nut bewezen heeft als het gaat om het verlichten van je leven. Kom zelf ervaren hoe dit op jou doorwerkt.

We starten verschillende keren per jaar een introductiecursus.
In zes lessen voor een groepscursus, en vier lessen in een individueel traject krijg je een stevige basis in het mediteren om daarna zelfstandig of in een groep verder te gaan.

Foto © Studio Joris Budel.

Opzet is:
In de eerste les gaan we uitgebreid in ‘hoe’ we mediteren, wat je meditatiehouding is en de praktische tips en trucs van het thuis mediteren.
In de tweede les kijken we hoe meditatie eigenlijk werkt en waarom het werkt.
In de derde les kijken we naar de achtergronden van deze vorm van meditatie en de kernbegrippen van het boeddhisme.
De vierde les is gewijd aan stress en ontspanning en de balans daartussen, en kijken we hoe je je beoefening kunt continueren.
In de vijfde les van de groepscursus krijg je uitleg over koanmeditatie, de rituelen en sutra’s die we in de doorgaande groep beoefenen.
En de laatste les gaan we de voordelen van meditatie bekijken en hoe je verder kunt gaan.

We leren een zitmeditatie, loopmeditatie en korte theeceremonie aan en bouwen dit uit tot een uitgebalanceerd programma van twee uur.
Onderaan de pagina vindt je enkele reacties van cursisten.

De prijs voor de cursus bedraagt 129 euro inclusief meditatiekussen en lesmateriaal.
De eerstvolgende groepscursus begint weer op woensdagavond 10 januari 2024 om 19.30u. 

De eerstvolgende individuele cursus kan binnen 2 weken starten, afhankelijk van jouw agenda.
Leraar is Wanda van Koeveringe-Sluyter.

Reacties van cursisten:
“Een plek van goede aandacht in het hart van Eindhoven. Mooie open sangha voor zowel beginners als gevorderden op de zenweg. Tijdens de bijeenkomsten is er veel aandacht voor hoe je jouw beoefening kunt integreren in het dagelijkse leven.”
F.H.

“‘The place to be’. Dat is Zen Centrum Eindhoven; zorgvuldig geleid door de zeer ervaren Wanda Sluyter. Laagdrempelig en gastvrij voor beginners en gevorderden op hun Zen-pad of die hun Zen-pad opgaan. Een pad om weer bij jezelf te komen en gevoed te worden door het gedachtengoed van Boeddha.”
L.S.