Introductiecursus

Zo! Je hebt besloten om te beginnen met meditatie. Misschien naar aanleiding van een goed voornemen, of je hebt van anderen gehoord dat je bij Zen Centrum Eindhoven een prima basis krijgt. Hoe dan ook: fijn dat je gaat komen! We starten verschillende keren per jaar een introductiecursus. Aan bod komen onderwerpen als: de fysiek en mentaal goede houding van het mediteren, de rol van de ademhaling, hoe meditatie eigenlijk werkt, kernbegrippen van het boeddhisme, balans tussen stress en ontspanning, en nog veel meer. We leren een zitmeditatie, loopmeditatie en korte theeceremonie aan. Kortom: deze introductiecursus geeft je een stevige basis in het mediteren om daarna zelfstandig of in een groep verder te gaan.
Onderaan de pagina vindt je enkele reacties van cursisten.

De volgende introductiecursus in een groep start vrijdagavond 29 november om 20 uur en bestaat uit 3 bijeenkomsten. De data zijn:
29 november, 13 en 20 december

Daarna sluit je nog in januari aan bij een van de doorgaande groepen en heb je daarmee in 7 bijeenkomsten een goede basis gelegd om verder te gaan.
Deze cursus zal Engelstalig zijn.
De prijs voor de cursus bedraagt 129 euro inclusief meditatiekussen en online lesmateriaal.
Leraar is Wanda Sluyter.

Mijn naam

Mijn email

Ik schrijf me in voor:

vrijdagavond 20-22 uursemi-individueel

Ik kan niet op vrijdagavond maar geef hieronder de dagdelen aan dat ik wel kan.

 

Foto © Studio Joris Budel.

Reacties van cursisten:
“Een plek van goede aandacht in het hart van Eindhoven. Mooie open sangha voor zowel beginners als gevorderden op de zenweg. Tijdens de bijeenkomsten is er veel aandacht voor hoe je jouw beoefening kunt integreren in het dagelijkse leven.”
F.H.

“‘The place to be’. Dat is Zen Centrum Eindhoven; zorgvuldig geleid door de zeer ervaren Wanda Sluyter. Laagdrempelig en gastvrij voor beginners en gevorderden op hun Zen-pad of die hun Zen-pad opgaan. Een pad om weer bij jezelf te komen en gevoed te worden door het gedachtengoed van Boeddha.”
L.S.