Introductiecursus

Naast de ‘gewone’ dagelijkse stressfactoren, hebben velen nu ook te maken met verhoogde spanning door de doorwerking van regeringsmaatregelen. Dat eist z’n tol op lichaam en geest. Meditatie is een eeuwenoude methode die haar nut bewezen heeft als het gaat om het verlichten van je leven. Kom zelf ervaren hoe dit op jou doorwerkt.

We starten verschillende keren per jaar een introductiecursus. Er zijn geen aparte proeflessen maar je kunt de eerste les van de introductiecursus beschouwen als proefles om te bepalen of je daarna verder wilt.
In zes lessen krijg je een stevige basis in het mediteren om daarna zelfstandig of in een groep verder te gaan.
In de eerste les gaan we uitgebreid in ‘hoe’ we mediteren, wat je meditatiehouding is en de praktische tips en trucs van het thuis mediteren.
In de tweede les kijken we hoe meditatie eigenlijk werkt en waarom het werkt.
In de derde les kijken we naar de achtergronden van deze vorm van meditatie en de kernbegrippen van het boeddhisme.
De vierde les is gewijd aan het herkennen van je oordelende geest en hoe je jezelf mentaal vakantie geeft.
Stress en ontspanning en de balans daartussen, is het onderwerp van les vijf.
En in de laatste les kijken we terug én vooruit.
We leren een zitmeditatie, loopmeditatie en korte theeceremonie aan en bouwen dit uit tot een uitgebalanceerd programma van twee uur.
Onderaan de pagina vindt je enkele reacties van cursisten.

De volgende introductiecursus in een groep start op woensdagavond 6 januari 2021 om 20 uur in een serie van 6 lessen van 2 uur, elke week 1.

De prijs voor de cursus bedraagt 129 euro inclusief meditatiekussen en online lesmateriaal.
Leraar is Wanda van Koeveringe-Sluyter.

Mijn naam

Mijn email

Ik schrijf me in voor:

woensdagavond 20 u start 6 jan 2021semi-individueel

Ik kan niet op woensdagavond maar geef hieronder de dagdelen aan dat ik wel (individueel) kan. Ik krijg daarna bericht wanneer een cursus op mijn favoriete dagdeel start.

Foto © Studio Joris Budel.

Reacties van cursisten:
“Een plek van goede aandacht in het hart van Eindhoven. Mooie open sangha voor zowel beginners als gevorderden op de zenweg. Tijdens de bijeenkomsten is er veel aandacht voor hoe je jouw beoefening kunt integreren in het dagelijkse leven.”
F.H.

“‘The place to be’. Dat is Zen Centrum Eindhoven; zorgvuldig geleid door de zeer ervaren Wanda Sluyter. Laagdrempelig en gastvrij voor beginners en gevorderden op hun Zen-pad of die hun Zen-pad opgaan. Een pad om weer bij jezelf te komen en gevoed te worden door het gedachtengoed van Boeddha.”
L.S.