Persoonlijke begeleiding

Soms heb je behoefte aan een spiegel. Een frisse kijk op je leven. Of aan verdieping bij bepaalde aspecten van je bestaan. Persoonlijke Begeleiding bij Zen Centrum Eindhoven is er op gericht om inspiratie en energie die je opdoet in de meditatie, effectief te vertalen naar je dagelijkse leven.

Zeker in deze tijd waarin zoveel van ons vertrouwde leven op z’n kop ligt en de toekomst onzekerder dan ooit is, wil je graag af en toe ‘sparren’ met iemand die gepokt en gemazeld is in het hebben van een koel hoofd en een warm hart.
Aarzel daarom niet om contact te leggen en te laten weten waar je behoefte aan hebt! Je verhaal kwijt kunnen? Dingen op een rijtje zetten? Verdieping? De leraren van Zen Centrum Eindhoven zijn er voor je, hetzij met een eenmalige sessie (online of in de zendo) hetzij op een meer regelmatige basis.

Voorlopig wordt er door prive omstandigheden geen persoonlijke begeleiding gegeven aan mensen die niet deelnemen aan de doorgaande groepen.

Dana

Persoonlijke Begeleiding wordt aangeboden op basis van het boeddhistische principe van dana. Wat is dana, meestal vertaald met vrijgevigheid of donatie?

In zekere zin is begeleiding die je leert om vrij te zijn van lijden natuurlijk onbetaalbaar. Maar praktisch gezien geven we op een manier die voor ons haalbaar is en die de leraren en leringen ondersteunt die we willen horen.
Een manier om de vraag ‘hoeveel?’ te benaderen, is kijken naar wat we voor andere dingen betalen. Misschien betalen we graag 15 euro voor een film, 30 euro voor een muziekles of 75 tot 150 euro voor een sessie met een ervaren levenscoach. Als we minder dāna aanbieden voor persoonlijke begeleiding dan we zouden betalen voor een film, sturen we onszelf de boodschap dat entertainment voor ons van grotere waarde is dan de mogelijkheid om de dharma (lessen van de Boeddha) te ontvangen.

Een deel van de schoonheid van dāna is dat niemand wordt uitgesloten door geldgebrek. Als we weinig te besteden hebben, kunnen we minder bieden. Als we ons in een goede financiële positie bevinden, kunnen we meer bieden en weten we dat onze vrijgevigheid de leringen helpt om duurzaam en voor iedereen beschikbaar te zijn.

Bepaal dus zelf wat de persoonlijke begeleiding per sessie of per periode (maand) voor je waard is en maak dit over op ons bankrekeningnummer. Dan is het altijd goed.

Oké, weet je nu genoeg om de stap te kunnen zetten? Mail dan voor het inplannen van de eerste afspraak.

persoonlijke begeleiding
Persoonlijke Begeleiding