Zen Centrum Eindhoven

Op deze pagina vind je meer informatie over de leraren. Op aparte pagina’s vind je meer informatie over onze Ethische Code, de Bibliotheek en Meditatiematerialen voor thuis.

Leraren

De leraren van Zen Centrum Eindhoven hebben ruime ervaring met zen en het anderen leren te mediteren. Het motto ‘Breng licht in je bestaan’ is ons op het lijf geschreven: we leggen voortdurend de link met je dagelijkse leven én weten daarbij naast de serieuze aanpak ook de humor te waarderen.

Wanda van Koeveringe-Sluyter

wandasluyter

is filosoof en webdesigner. Op haar 16e las ze over leven en leer van de Boeddha en besloot zich verder te verdiepen. Haar ontdekkingstocht bracht haar in contact met verschillende boeddhistische stromingen en leraren. In 2003 startte ze met een zengroep die inmiddels is uitgegroeid tot het Zen Centrum Eindhoven. Contact? Mail Wanda.

 

Lotus Zen Centra

Met het oog op onderlinge uitwisseling, inspiratie, samenwerking en wederzijdse ondersteuning legt Zen Centrum Eindhoven actief contact met andere sangha’s in Nederland.

Momenteel hebben een aantal sangha’s en leraren zonder centrum zich verenigd onder de naam Lotus Zen Centra Nederland – herkenbaar aan het logo van de Lotusbloem. De sangha’s werken elk vanuit een eigen visie en benadering aan het vormgeven van zen. Vanuit de diepe en gedeelde wens om ‘mededogen’ en ‘wijsheid voorbij alle wijsheid’ steeds opnieuw gestalte te geven, ontmoeten en inspireren de sangha’s elkaar waar mogelijk.

logotransparant