Yoga

Vanaf vrijdagavond 7 december 2018 gaat Didi van Bree starten met het geven van yogalessen in de ruimte van Zen Centrum Eindhoven. Het zijn Vinyasa-flow lessen en Yin-yoga lessen voor zowel beginners als gevorderden.
De lessen worden in kleine groepen gegeven zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

Vinyasa flow is een dynamische vorm van yoga (Yang) waarbij de ademhaling centraal staat. Door de verbinding van ademhaling en beweging ontstaat er een natuurlijke flow waarbij er een meditatieve staat bereikt kan worden.
De ademhaling is de sleutel om ons zenuwstelsel te reguleren. We gebruiken tijdens de les een speciale ademhaling, namelijk de Ujjuayi ademhaling.
Door de Ujjayi ademhaling in combinatie met beweging, wordt hitte in het lichaam gegenereerd en prana (levensenergie) opgewekt. Hierdoor ontstaat een goede doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam gereinigd wordt.

Yin Yoga draait om ontspanning, overgave en loslaten.
De asana’s (houdingen) worden een paar minuten aangehouden en zijn meestal zittend of liggend. Hierdoor krijg je de ruimte om echt te gaan voelen, en word je uitgenodigd om je mentale en je emotionele weerstand te observeren en los te laten. Daarnaast ligt de focus op het stimuleren van de weefsels die dieper in het lichaam liggen zoals botten, pezen, ligamenten en gewrichten. Door een langere tijd in een houding te blijven ontstaat er een bepaalde druk op de onderliggende weefsels. Hierdoor wordt er meer ruimte tussen de weefsels (fascia) gecreëerd en bereiken we meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.

Ben je nieuwsgierig naar de yoga en wat het voor jou zou kunnen betekenen?

Didi van Bree

Yoga met Didi van Bree

 

 

Bij interesse kun je je aanmelden via telefoon of WhatsApp: nr. 06 85 85 16 17
Of je kunt een mailtje sturen naar shivavalley@hotmail.com