Dispenza-workshop

Op verzoek geeft Wanda van Koeveringe-Sluyter af en toe een introductie workshop over het werk/de meditaties van Joe Dispenza.
De opzet van zo’n workshop is als volgt:

* Welkom, voorstelronde, plan van aanpak
* Dispenza-filmpje met uitleg
* Samenvatting Dispenza theorie en korte vragenronde
* Meditatie (Jij bent de placebo)
* Thee en terugkoppeling
​* Einde

Joe Dispenza kreeg bekendheid toen hij als een van de wetenschappers deelnam aan de film What the BLEEP Do We Know!? in 2004. Dat bracht zijn eigen werk in een stroomversnelling. Toen hij, begin twintig, een verkeersongeluk kreeg tijdens een triathlon en zes ruggenwervels brak, ontdekte hij het zelfgenezend vermogen van zijn lichaam en nam zich voor zijn leven hieraan te wijden. Hij onderzocht en onderzoekt de laatste bevindingen uit de neuro- en kwantumwetenschappen om anderen te leren hoe ze kunnen genieten van een vervuld en gelukkig leven, en zelfs om van klachten te genezen. Hij wordt gedreven door de overtuiging dat ieder van ons het potentieel heeft voor grootsheid en ongelimiteerde mogelijkheden.

Als leraar en lector legt hij overal ter wereld uit hoe je je brein opnieuw kunt vormgeven en je lichaam opnieuw kunt conditioneren en blijvende resultaten bereiken.
Als onderzoeker verkent Dispenza de wetenschap achter spontane genezingen en hoe mensen zichzelf genezen van chronische klachten en zelfs van dodelijke ziektes. De laatste jaren werkt hij samen met andere wetenschappers om uitvoering onderzoek te doen naar de effecten van meditatie, tijdens zijn Advanced Workshops. Ze brengen hersenactiviteit in kaart middels electroencephalograms (EEG), meten persoonlijke energievelden met Kirlian fotografie en meten zowel hartcoherentie in samenwerking met HeartMath monitoren als de energie die aanwezig is voor en tijdens workshops.

Als auteur heeft Dr. Joe diverse publicaties op zijn naam staan:
Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind (Health Communications, Inc., 2007), gevolgd door Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One (Hay House, 2012), in het Nederlands vertaald als Overstijg jezelf.
In beide boeken worden de neurowetenschappen voor verandering en epigenetica uitgelegd. Zijn voorlaatste boek is het vervolg hierop: You Are the Placebo: Making Your Mind Matter (2014), in het Nederlands vertaald als Jij bent de Placebo (2017).
Zijn laatste boek heet Becoming Supernatural (2019).

Voor diegenen die een introductieworkshop over het werk van Joe Dispenza hebben gevolgd, volgt hier nog wat korte informatie en een ingesproken meditatie uit het boek Jij bent de placebo.

Verder lezen en luisteren:

Eigen website met boeken, aankondigingen van retraites en meer: www.drjoedispenza.com

Ingesproken meditatie uit het boek Jij bent de placebo kun je hier beluisteren: