Overige activiteiten

Op deze pagina komen de bijzondere activiteiten te staan, die we regelmatig organiseren, buiten de wekelijkse cursussen en de zenzondagen om.

Workshop Cranio en Zenmeditatie

Zondag 4 maart 2018 van 14:00 tot 17:00 bij Licht op Yoga, Kruisstraat 53, Eindhoven

Zenmeditatie is een meditatievorm die in stilte wordt beoefend. Terwijl je je op je ademhaling concentreert, word je je bewust wat er allemaal in je geest en lichaam gebeurt. Soms wordt je je dan bewust van drukte in je hoofd of spanning in je lijf. De aandacht die je hebt activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Craniotherapie is ook gebaseerd op het stimuleren van het zelfhelend vermogen, maar dan met hulp van een therapeut. De therapeut raakt heel zachtjes en met volle aandacht het geklede lichaam aan. Dit maakt het tot een intens meditatieve ervaring voor zowel client als therapeut. Als het lichaam zo aangeraakt wordt, zullen er processen op gang komen die leiden tot ontspanning, verbeterde doorstroming en heling. De therapeut voelt wat er onder zijn handen gebeurt, en weet zo de plekken met veel spanning te vinden. Vaak heeft lichamelijke spanning ook een onderliggende oorzaak, die tijdens de behandeling bewust kan worden. Dat leidt tot inzicht en verwerking.

De workshop

Meditatie en craniotherapie versterken elkaar. Tijdens de workshop wordt er gemediteerd, zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie. Je zou de meditatie kunnen gebruiken om eens goed rond te kijken in je lichaam. Wat heeft er nú extra aandacht nodig? Om de beurt krijgt iedereen de gelegenheid voor een craniobehandeling van ongeveer 20 minuten in een aparte ruimte. We sluiten af met thee en koffie met wat lekkers om nog even na te kunnen praten.

Door wie?

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, dus wees er snel bij. De kosten zijn €27,50 per persoon.

Contact en aanmelden

Je kunt je aanmelden per email naar michel@craniopraktijkveldhoven.nl. Vermeld naam en emailadres en eventuele bijzonderheden. Je inschrijving wordt definitief als je inschrijfgeld is ontvangen op NL26 INGB 0002 3483 10 t.n.v. M. Berkelaar, Veldhoven. Afmelden met teruggave van inschrijfgeld kan tot 48 uur voor de workshop.
De workshop is momenteel volgeboekt maar we kunnen een paar mensen op de wachtlijst plaatsen. Wil je dat, geef je dan alsnog op.

Voor meer informatie kun je Michel Berkelaar ook bellen op 06 5020 8000.